Kuharija za enega 2018-03-03T15:40:12+00:00

Ajdove klobase in hren

marec 18th, 2018|

Recepti za ajdove klobase in jabolčni ter smetanov hren Ko ste prebrali naslov, ste najverjetneje pomislili na krvavice oziroma ajdove kašnice. Pa ne gre za klobase te vrste. Ajdove klobase sem prvič in edinkrat [...]

Zelenjavna enolončnica

november 20th, 2017|

Receptov za zelenjavne enolončnice je toliko kot imate v trenutku navdiha za kuho razpoložljivih sestavin doma. Za tole današnjo enolončnico, lahko bi ji rekli zelenjavni paprikaš, imate tisti, ki prisegate na železne zaloge v [...]

Špageti alla poletje

junij 19th, 2017|

Tu je spet en hiter, a prehransko polnovreden recept, tokrat s testeninami. In vsem dobro poznan scenarij, ko človek izmučen in sestradan pride iz službe, v domačih zalogah pa je komaj kaj omembe vrednega, [...]

Ljubezenski čaj

junij 13th, 2017|

Zdaj je pravi čas za pripravo lastne mešanice čaja, s katero boste lahko očarali prijatelje ali pa osebo, na katero želite narediti še prav poseben vtis.  Zaradi dišečih sestavin, barvitosti in prijetne nežne arome [...]

Bezgovo kosilo

maj 21st, 2017|

Bezeg se je razcvetel v polni meri in povsod je videti njegova nežno zelenkasto bela in dišeča socvetja tako po mestu kot na podeželju. Na srečo se zelo rad razmnožuje in ni nam treba [...]

Presni prigrizki iz čemaža

maj 13th, 2017|

Tudi za uporabo svežega in surovega čemaža obstaja množica idej. Uporabljamo vso rastlino od čebulic, listov, cvetnih popkov, socvetij in odcvetele zelene semenske kobule. Zelo popularen je čemažev namaz, ko liste na drobno sesekljaš, [...]

Čemažev zavitek s skuto

maj 7th, 2017|

Zamrznjen čemaž lahko uporabiš na isti način kot svežega, razen v solatah, seveda. Uporabiš ga lahko za zavitek, fritato z jajci, za kakršnokoli juho s čemažem od kremne do mešane zelenjavne mineštre, kot preliv za [...]

Čemaž

maj 3rd, 2017|

Čemaž je tako značilna in zlahka prepoznavna rastlina, da bi ga povsem varno lahko nabiral slep človek, če bi le ob tem vsak list posebej pomencal in poduhal. Ker pa so premnogi ljudje tako [...]

Kako kuhamo polento

april 8th, 2017|

V slan krop vsuj koruzni zdrob in počasi mešaj.  Če so nastale grudice, jih s kuhalnico razmehčaj.  Pravijo, da naj bi se polenta kuhala vsaj 40 minut in tradicionalno jo še vedno tako kuhajo, [...]

Kosilo z ajdovo kašo

februar 22nd, 2017|

Upam, da veste, da vam ajdove kaše ni potrebno kuhati, saj je užitna surova. Le namočiti jo je treba pred uporabo. Zadošča že, da jo namakate kake tri ure. Vendar pa zaradi lažje organizacije [...]

Krasno zelje

februar 10th, 2017|

Ponudili sta jed, ki je pri njih zlasti pozimi pogosto na jedilniku in ima vse elemente, ki jih sodobni človek želi in potrebuje