Regratovi cvetovi – dva okusna recepta
Travniki so že rumeni od cvetočega regrata, na toplejših legah pa so cvetovi že v lučkah. Ljudje so ga že prenehali nabirati, vendar se zdaj lahko vrnejo še po regratove cvetove, kajti tu sta dva [...]
Kako kuhamo polento
V slan krop vsuj koruzni zdrob in počasi mešaj. Če so nastale grudice, jih s kuhalnico razmehčaj. Pravijo, da naj bi se polenta kuhala vsaj 40 minut in tradicionalno jo še vedno tako kuhajo, [...]
A vi jeste pa tudi regratove cvetove?
O regratu vemo menda že vse. Ali res vemo vse? Vsi ga nabiramo, vsi pametujemo o njem, pa vendar vidim, da nas pri tej rastlini še vedno ovirajo mnogotera nesmiselna prepričanja. Eno takih je, [...]
Kosilo z ajdovo kašo
Upam, da veste, da vam ajdove kaše ni potrebno kuhati, saj je užitna surova. Le namočiti jo je treba pred uporabo. Zadošča že, da jo namakate kake tri ure. Vendar pa zaradi lažje organizacije [...]
Krasno zelje
Ponudili sta jed, ki je pri njih zlasti pozimi pogosto na jedilniku in ima vse elemente, ki jih sodobni človek želi in potrebuje