Zamrznjen čemaž lahko uporabiš na isti način kot svežega, razen v solatah, seveda. Uporabiš ga lahko za zavitek, fritato z jajci, za kakršnokoli juho s čemažem od kremne do mešane zelenjavne mineštre, kot preliv za testenine, samostojno jed z vročim krompirjem in oljčnim oljem in po želji dodajaš v kuhane jedi namesto česna.
Čemaža, če se le da, predhodno ne odmrzuješ, ampak ga kar zamrznjenega nasekljaš na manjše kose ter ga daš dušit, peč ali kuhat. Če si ga pa zamrznil v kepah, ga pa res moraš malo odtajati.
Čemažev zavitek s skuto
Zavitek je lahko povsem samostojen obrok v kombinaciji morda še z juho in solato, lahko je predjed, prigrizek na pikniku ali malica v službi naslednji dan, saj je hladen enako okusen.
Kakšno obliko bo imel tvoj zavitek, je odvisno od tvoje želje in razpoložljivega testa. Polnilo lahko zložiš v pekač po plasteh, narediš majhne okrogle zvitke ali zavitek na način domačega štrudlja. Lahko narediš sočne ali hrustljave različice. Jed lahko imenuješ tudi pita ali burek.

Čemažev zavitek s skuto, burek ali pita
Sestavine:
vlečeno testo (kupljeno ali ga narediš lastnoročno)
pusta skuta, kisla smetana
sol in muškatni orešek (po želji)
malo olja
Leave A Comment