Prvi in samostojni projekt društva Majarena je uvajanje novega načina olajševanja komunikacije med ljudmi in s tem prispevanje k višanju ravni kakovosti življenja posameznika in skupnosti.

To je projekt z nazivom intuitivno poslušanje. 

Gre za projekt, ki ga lahko imenujemo tudi sočutno (empatično), strokovno, aktivno ali profesionalno poslušanje in nima ničesar skupnega s psihoterapijo in drugimi oblikami svetovanja pri razreševanju vaših življenjskih, osebnostnih in duševnih situacij.

Lahko vam jih pa pomaga razrešiti, saj boste z intuitivnim poslušalcem  dobili “sogovornika”, ki vas bo resnično poslušal. Ne bo vam postavljal diagnoz, predpisoval zdravil ali terapij, ne bo sodil o vaših dejanjih ali besedah in ne bo vam dajal neželenih nasvetov. S pogovorom z dobrim intuitivnim poslušalcem ali poslušalko se boste lahko sami dokopali do ključa za razrešitev vaše situacije.

To je tisto najpomembnejše, saj nihče ne more vedeti bolje od vas samih, kaj je za vas resnično dobro.

Vsakomur se v življenju pripetijo različne situacije in okoliščine, ki se nam včasih zdijo, ali v nekem trenutku tudi v resnici so, nerazrešljive in težko razumljive. Radi bi spregovorili o tem, pa ne vemo, komu. Potrebujemo le pogovor in ne predalčkanja strokovnjakov ali soljenja pameti prijateljev.

Domači, prijatelji ali sodelavci so morda sami del tega problema ali okoliščin in torej ne morejo biti naši idealni sogovorniki. Na drugi strani imajo tudi svoja lastna prepričanja in bi nezavedno ali tudi zavestno lahko odreagirali na način, da bi le potrdili svoja lastna stališča.

Vi pa ste doživeli nekaj, za kar si želite poslušalca, ki vas bo sposoben sprejeti takšne kot ste v tistem trenutku in v dani situaciji. Želite si nekoga, ob komer bi si lahko zbistrili lastne misli in občutke.

Prav vsi ljudje imamo potrebo po biti slišani. To je kot dihanje ali spanje. Če živimo z občutkom, da nas ne slišijo in nas ne dojemajo takšnih kot smo, naši medsebojni odnosi niso pristni. Zaradi tega trpimo na različne načine in navsezadnje tudi resno zbolimo.

Ko pa je ta naša osnovna potreba po sprejetosti potešena, ko se čustveno dobro počutimo, to izboljšuje medosebne odnose, zdravje in vitalnost.

In to je darilo, ki ga lahko dobite od intuitivnega, sočutnega, aktivnega ali tako imenovanega profesionalnega poslušalca.

Intuitivno poslušanje je v Sloveniji novost.

O društvu Marajena

Majarena, društvo za kulturo komuniciranja je bilo ustanovljeno z namenom, da z različnimi projekti pomaga pri medsebojni komunikaciji med ljudmi na vseh področjih življenja, pa naj gre za komunikacijo v medijih, delovnih okoljih, družinah in medsebojnih odnosih nasploh.

Društvo bo aktivno na področju kulture in umetnosti, medijev, osebnostne rasti in medosebnih odnosov s ciljem dviga ravni kakovosti komuniciranja in s tem kakovosti življenja posameznika.

Naprej na:  Zakaj in kdaj poiskati intuitivnega poslušalca