Pastir Miha je pasel svojo čredo na visokogorskem pašniku na Zelenici, ko je po kolovozu nenadoma prihrumel povsem nov terenec Audi Q5 TDI 2.0.

Mlad voznik, po videzu popolni japi v obleki Ralph Lauren, s čevlji Dolce&Gabbana, s svileno kravato in sončnimi očali RayBan se nagne skozi okno in vpraša pastirja: »Če vam natančno povem, koliko krav in telet imate v čredi, mi boste dali enega telička?«

Miha si ogleduje tega moškega, ki očitno ve več kot on, nato pogleda svojo pasočo se čredo in mirno odgovori: »Seveda, zakaj pa ne?«

Japi parkira svoje vozilo, vzame Dellov prenosnik, ga poveže s svojim Apple iPhone in pobrska po internetu in s pomočjo Google prikliče Nasin GPS satelit, da natančno določi lokacijo, ki jo nato poda drugemu Nasinemu satelitu, ki skenira območje in prikaže na fotografiji ultra visoke ločljivosti.

Mladenič nato digitalno fotografijo odpre v Adobe Photoshopu in jo izvozi na stran za obdelavo slik v Hamburgu v Nemčiji. Po nekaj sekundah prejme na Apple iPad® e-poštno sporočilo, da je slika obdelana in podatki shranjeni. Nato prek svoje Excelove preglednice z elektronsko pošto na svojem Galaxy S5® dostopa do baze podatkov MS-SQL in po nekaj minutah prejme odgovor.

Nazadnje na svojem visokotehnološkem miniaturnem tiskalniku HP LaserJet izpiše barvno 15-strani dolgo poročilo, se obrne k pastirju in reče: “Imate natanko 1.586 krav in telet.”

“Ja, drži«, reče pastir Miha. »No, pa si vzamite eno mojih telet.”  Nato Miha opazuje mladega moža, kako izbere eno od živali in se neznansko zabava, ko jo le-ta spravlja v prtljažnik svojega avtomobila.

Nato reče Miha mlademu možu: “Poslušajte, če vam lahko natančno povem, kaj je vaš poklic in kje delate, mi potem vrnete moje tele?”

Mladi mož za trenutek pomisli in odgovori: »V redu, ja, zakaj ne?«

»Vi ste bankir v mednarodni banki«, reče Miha.

»Uaaau! Res je«, pravi japi. »Toda, kako ste to uganili?«

“Sploh ni bilo treba ugibati«, pove pastir. “Tu ste se pojavili, čeprav vas nihče ni poklical; želeli ste mi dati odgovor na vprašanje, ki ga nisem zastavil. Uporabili ste opremo, ki je vredna milijone in mi poskušali pokazati, koliko ste pametnejši od mene. Ne veste pa, kako se preživljajo ljudje in o kravah nimate pojma, kajti to tukaj je čreda ovac …

Sedaj mi pa vrnite psa.«

 

Sramežljiva mladoporočenca

Na prvo poročno noč mladoporočenca odpravita v posteljo. Zelo sta navdušena nad odkritjem slajše plati zakonskega življenja, zato se predajata slasti znova in znova vso dolgo noč.

Zjutraj se gre mož stuširat, a ko se hoče obrisati, ne najde v kopalnici nobene brisače. Zato zakliče svoji mladi ženi, naj mu prinese brisačo iz spalnice. Ko odpre vrata in se tako prvič pojavi v vsej goli krasoti pred svojo novopečeno ženo, ona na široko odpre oči ter potuje s pogledom gor in dol po telesu in se nazadnje zastrmi v sredino.

»Kaj pa je to?« pokaže s prstom na njegov najmanjši anatomski del telesa.

Tudi on je malce sramežljiv, zato premišljuje nekaj časa, nato pa reče: »No, to je to, s čimer sva imela toliko veselja vso dolgo noč.«

Ona pa vsa začudena vzklikne: »Je to vse, kar nama je ostalo od sinoči?«

Smešnice Iz zdravniških ordinacij