Verska skupnost je svojemu župniku priredila večerjo v čast njegovega petindvajsetletnega župnikovanja v fari.

Prosili so lokalnega politika,ki je bil tudi sicer član te verske skupnosti, za krajši slavnostni nagovor. Zaradi gostega prometa na cesti je politik zamujal, zato se je župnik odločil, da bo povedal nekaj svojih besed medtem, ko ga čakajo.

»Kot veste, je spovedniško molčečnost treba spoštovati. Pa vendar sem svoj prvi vtis o fari dobil prav od prve spovedi, ki sem jo slišal v spovednici. Ko sem pred petindvajsetimi leti prvič prišel sem, sem bil prepričan, da so me poslali v najbolj grozen kraj na svetu. Čisto prvi fant, ki se je prišel spovedat, je povedal, da je ukradel televizor in, ko ga je ujela policija, je skoraj ubil policista. Nadalje je povedal, da je staršem ukradel denar, poneveril denar v službi, ljubimkal s šefovo ženo, preprodajal droge in posilil sestrično.

Bil sem zaprepaščen, ampak dnevi so tekli in postopoma sem spoznaval, da niso vsi ljudje v fari taki kot on. Prav nasprotno: spoznal sem, da je to prijetna fara z razumevajočimi in prijaznimi ljudmi.«

Komaj je župnik zaključil svoj govor, že je prihitel politik in se globoko opravičeval za zamudo. Pri priči je začel s svojim govorom:

»Nikoli ne bom pozabil prvega dneva, ko je župnik prišel v našo faro« začne politik.

»Pravzaprav sem imel to čast, da sem prišel prvi v njegovo spovednico.«

Lekcija iz marketinga 

Okvir prepričanja ali božja pomoč