Vodjo kadrovske službe do smrti povozi avtobus. Ko njena duša prispe do nebeških vrat, jo sprejme sveti Peter.

»Pravzaprav imamo majhen problem” začne sveti Peter. “Še nikoli nismo imeli tu nikogar iz kadrovske službe in pravzaprav ne vemo, kaj naj z vami storimo.«

»Aha, razumem« reče gospa, “me ne morete spustiti kar noter?«

»Rade volje«, odgovori sveti Peter, »vendar imam višja navodila. Naročili so mi, da vam moram omogočiti preživeti en dan v Peklu in en dan v Nebesih in potem se boste lahko odločili, kje boste prebili večnost.”

»Pravzaprav mislim, da bom raje ostala kar v Nebesih.«

»Oprostite, imamo pravila…« in sveti Peter jo pospremi k dvigalu za pekel.

Ko se vrata dvigala odprejo in gospa vstopi v Pekel, zagleda čudovito igrišče za golf. V bližini je še klub, okoli katerega se zbirajo prijatelji in bivši kolegi, vsi lepo oblečeni in srečni. Ko jo zagledajo, pohitijo k njej in jo navdušeno pozdravljajo, objemajo in poljubljajo na obe lici ter klepetajo o starih časih.

Potem skupaj zaigrajo partijo golfa, zatem pa odidejo v klub na večerjo s šampanjcem in jastogi. Gospa se sreča še s Hudičem, ki je v nasprotju z njenim pričakovanjem prav čeden. Po večerji preživi čudovito noč s pripovedovanjem šal in plesom. Preden se dobro zave, že nastopi čas za odhod. Vsi  se z njo rokujejo in ji pomahajo v slovo. Dvigalo jo odpelje navzgor, kjer jo že čaka sveti Peter.

»Sedaj je čas, da preživite en dan v nebesih« ji reče.

In naslednjih 24 ur je preživela tako, da je poležavala po oblakih, igrala harfo in prepevala, kar je bilo skoraj enako prijetno kot njen dan v peklu.

Ob koncu dneva se sveti Peter vrne in reče: »Torej, preživeli ste en dan v peklu in enega v nebesih. Zdaj se morate odločiti.«

Vodja kadrovske službe pomisli za trenutek in odgovori: »V nebesih je res lepo, vendar sem se imela bolje v peklu. Izbrala bom Pekel.

Sveti Peter jo spet pospremi do dvigala in gospa se odpelje navzdol. Ko se vrata dvigala odprejo, se znajde na pustem zemljišču prekritem s smetmi in umazanijo. Svoje prijatelje zagleda oblečene v cunje, kako pobirajo smeti v stare vreče. Hudič se ji približa in ji položi roko okoli ramen.

»Ne razumem«, zajeclja šefica kadrovske. Prejšnji dan, ko sem bila tukaj, je bilo tu igrišče za golf in v klubu smo jedli jastoge, plesali in se lepo imeli. Zdaj pa je vse to le umazano smetišče in vsi moji prijatelji so videti strašno.

Hudič jo pogleda in se ji nasmehne: ” Včeraj smo vas zaposlovali, danes pa ste zaposleni.«

(vir LinkedIn)

Življenje po smrti

Tečaj branja za pse