To je zgodba o poštarju, katerega glavna naloga je bila reševanje pošte z nečitljivimi naslovi.

Nekega dne opazi na svoji mizi pismo, napisano s tresočo starčevsko pisavo, naslov prejemnika pa vsebuje le dve besedi: »Prejme Bog«.

Ogleduje kuverto in pomisli, da bo najbolje to pismo kar odpreti ter ugotoviti, za kaj gre.

Ko ga odpre, zagleda naslednje besedilo: »Dragi Bog! Sem 83 – letna vdova in imam zelo majhno pokojnino. Včeraj mi je nekdo ukradel denarnico. V njej je bilo sto evrov in to je bil ves moj denar, ki sem ga imela do naslednje pokojnine. To nedeljo imam rojstni dan in povabila sem tri svoje najboljše prijatelje na večerjo. Vendar brez tega denarja ne morem kupiti hrane. Nimam družine in ti si moje edino upanje. Mi lahko, prosim, pomagaš?«

Poštar je bil globoko ganjen in je šel svojim sodelavcem na pošti pokazat pismo. Tudi ostalih zaposlenih se je pismo dotaknilo in vsakdo je potem malo pobrskal po žepu in dal par evrov. Tako so na koncu zbrali 96 evrov gotovine. Poštar je denar lepo zapakiral v kuverto in ga poslal starki na njen naslov.

Ves preostanek dneva so se zaposleni na pošti počutili prijetno in so zadovoljno premišljevali o tem, kako bo stara ženica vesela.

Minila je nedelja in nekaj dni kasneje je priromalo na pošto novo pismo naslovljeno na Boga.

Vsi poštni uslužbenci so se zbrali v napetem in prijetnem pričakovanju.

V pismu je pisalo: »Dragi Bog! Kako naj se ti zahvalim, za to, kar si dobrega storil zame? Zaradi tvoje velikodušnosti sem lahko izpeljala prijeten rojstnodnevni večer z mojimi najljubšimi prijatelji. Imeli smo se krasno in povedala sem jim o tvojem čudovitem darilu. No, mimogrede pa ti povem, da so manjkali štirje evri. In, nobenega dvoma ni, da so jih ukradli lopovi na pošti.«

Robert Bric bi na to najbrž rekel kaj o tem, Kako so prepričanja lahko škodljiva

Prejšnji vic: Ko pride resnica na dan

Naslednji vic: Papiga in čarodej