Nekoč je živel slaven čarovnik, ki je izvajal čarodejske trike. Bil je pravi mojster in je redno nastopal na prekooceanski turistični križarki.

Nekega dne pa se je tam pojavil papagaj nekega novega gosta in mu pričel greniti življenje. Med nastopom je letal okoli čarodeja in razkrival njegove trike: »As je v njegovem rokavu … je v rokavu… jajce ima v žepu … jajce v žepu … skrito ima v ustih … ima v ustih …«

Čarodejevo življenje je postalo neznosno in odločil se je, da bo ob prvem naslednjem vmešavanju v njegovo točko papagaja ubil.

Naslednjega večera, ko je bil program na višku in je ravno nameraval uprizoriti svoje izginotje v oblaku dima, pa je ladja zadela vrh ledene gore in se potopila.

Po čudežu sta edina preživela čarodej in papiga. Čarodej je nezavesten ležal na kosu lesenega poda z ladje in, ko je odprl oči, je na svojih prsih zagledal papagaja, ki je radovedno in nepremično strmel vanj.

Papagaj je še celo večnost tako sedel in strmel vanj, preden je končno spregovoril:

»V redu, vdam se! Samo povej, kaj si naredil z ladjo?«

 

Cvetličarska pomota

Podjetje se je pripravljalo na otvoritev novega poslovnega prostora in eden lastnikovih prijateljev je v cvetličarni naročil šopek za to priložnost.

Cvetličarna je dostavila šopek z vizitko na kraj slavnostne otvoritve in lastnik podjetja je na njej prebral: »Počivaj v miru.«

Napis ga je tako razkačil, da je poklical v cvetličarno ter se pritožil.

Ko je cvetličarni pojasnil napako, ki so jo zagrešili in kako jezen je zaradi tega, je cvetličar odgovoril:

»Gospod, resnično mi je žal za napako, vendar pa namesto, da se jezite, si poskusite predstavljati, da je danes nekje pogreb, kjer so dobili venec z vam namenjenim napisom: »Čestitamo vam k novi lokaciji!«

Naslednja smešnica: Irski bratje

Prejšnja smešnica: Okvir prepričanja ali božja pomoč