Ples v mesečini – pesniški prvenece Mojce Jevšnik Podlesnik

Igralec Aleš Valič je o pesniškem prvencu  Mojce Jevšnik Podlesnik »Ples v mesečini« napisal naslednje:

V desetletjih mojega igralskega življenja mi je prišlo v roke res veliko število  pesmi. Pesmi najbolj slavnih pesnikov z vsega sveta, pesmi najboljših pesnikov,  pesmi, ki so jih napisali v literarnem svetu popolnoma neznani pesniki. In mnoge od teh pesmi sem govoril ljudem ob najrazličnejših priložnostih, jih posnel za radio, učil študente, kako jih interpretirati.

Nisem literarni zgodovinar in ne morem in nočem pisati o pesniški zbirki »Ples v mesečini« kot strokovni ocenjevalec ali – bog ne daj – kritik. Moje mnenje je mnenje igralca, ki je vsrkal v svojo dušo tisoče in tisoče pesmi in jih skozi svoj usta posredoval ljudem.

Pesmi Mojce Jevšnik Podlesnik so name naredile zelo močan vtis. Ob prvem branju so mi govorile o sreči in o otožnosti, o ljubezni in o pomanjkanju ljubezni, o poti navzgor in o spustih navzdol …. Ves čas pa mi te pesmi govorijo o vztrajnosti, optimizmu, o toku življenja, ki nas vodi vedno naprej.

Pesmi pesnice, ki je prelila svoje najintimnejše doživljaje na papir. Skupaj s svojimi sanjami. S svojo ljubeznijo do življenja. Tako neposredno in bogato, da je skoraj nemogoče verjeti, da je to njena prva pesniška zbirka.

Ampak eden naših najodličnejših pesnikov me je nekoč naučil, da o pesmih pravzaprav nima smisla veliko govoriti. Ker pesmi govorijo zase. Zato naj tudi moje doživljanje ob teh pesmih izrazim s stihi pesnice:

Nikjer nihče,

le tiha noč,

ko v mislih si približam te.

———————————————

Zaljubljena, a sama,

že čakam na nove smeri,

ko veter vse solze znova osuši.

***********************************************************************************************

Knjigo lahko naročite na: info@majarena.si

Cena je Eur 19,00 s plačilom po povzetju + poštni stroški.