Bralec Juri je zgodbo o potnici, ki je na svojem prvem potovanju s pomočjo portala prevozi.org doživela dva povsem atipična prevoznika,  našel na nekem forumu in jo poslal na našo stran.

Kot mnoge vaše izkušnje na »prevozih« je tudi ta zanimiva, a bolj z vidika neizkušenosti potnice kot pa dramatičnosti dogodka. Ko prvič izkušaš nekaj novega, se lahko marsičemu čudiš.  Toda, na konec njenega vprašanja bi kot urednica vsekakor dodala en velik “smeško”, če bi le Worpress to dopuščal.

Nikoli ne veš

No, pa se postavimo v kožo današnje potnice: tukaj je njena prva vožnja.

Danes sem prvič uporabila možnost prevoza preko portala Prevozi.org. Peljala sem se iz Ljubljane do Lendave in nazaj.

Tja grede sem se peljala s tipom, ki je vozil “čisto zjahan” Renault, se pravi skoraj razpadajoč in ne preveč čist Renault. V avtu je kadil in vrtel rock glasbo. Čeprav je imel le 5 sedežev, se nas je peljalo 6 potnikov.  Za prevoz je zahteval 6 evrov, kar se mi ni zdelo drago.

Nazaj grede pa me pride iskat drug moški, pravi gospod, oblečen v lep pulover. Vozil je terenca znamke Audi. Notranjost avtomobila je bila zgledna čista, res v “nulo” čista, in na radiu se je vrtela nežna glasba. Ponudil mi je steklenico neke fine vode, mislim da je bila Evian water. V avtu je imel tudi WI-FI in bila sem edina sopotnica. Avto je imel mehke usnjene sedeže in imela sem ogromno prostora zase. Po poti sva se ustavila na kavi, ki jo je plačal on. Tudi vrata mi je odpiral in pomagal nesti prtljago. Počutila sem se kot bi imela svojega šoferja. Na koncu sem ga vprašala, koliko znese prevoz, a je rekel, da je že v redu. Potem sem mu stisnila v roko 20 evrov.

Zdaj me zanima, a so na »prevozih« običajno taki vozniki kot tisti z Renaultom ali taki kot moj drugi šofer?

(Neznana uporabnica prevozov)

Predrzna vlomilka

Voznik s sekiro