Kako izdelujejo rokavice

Zobozdravnik se je pripravljal na čiščenje zobnega kamna starejši gospe. Opazil je, da je gospa nekoliko nervozna, zato jo je želel zamotiti, da bi pozabila na strah.

Medtem, ko si je natikal kirurške rokavice, je dobil idejo, kako jo bo razvedril. Vprašal jo je, če ve, kako izdelujejo kirurške rokavice.

Gospa je odvrnila, da ne ve.

On pa je začel pripovedovati, da je v Mehiki velika tovarna, v kateri so ogromne posode lateksa in da je vsaka posoda namenjena za izdelavo določene velikosti rokavic, ob njih pa so razporejeni delavci po velikosti svojih rok. Vsak posameznik  gre do posode, pomoči roke v lateks in se sprehaja okoli toliko časa, da se lateks na njih posuši in spremeni v rokavice, ki jih potem sname z rok in vrže v posodo z napisom »Končani izdelki«.  In ta postopek ponavlja vsak delovni dan.

Zobozdravnik je končal svojo pripoved in pričakujoče pogledal gospo, a ona se ni niti nasmehnila, kaj šele kaj pripomnila. Vseeno je začel je s postopkom čiščenja zob. Pet minut kasneje sredi najbolj intenzivnega čiščenja kamna, pa je gospa izbruhnila v nezadržen krohot in moral je prekiniti delo.

Stara gospa je zardela in v zadregi pojasnjevala: «Veste, iznenada sem pomislila, le kako mora biti v tisti tovarni, kadar izdelujejo kondome.«

 

Drugo mnenje

Življenje zdravnika in njegove žene v spalnici že nekaj časa ni več teklo kot bi moralo, zato sta se nekega jutra pri zajtrku grdo sporekla.

»V postelji nisi več za nobeno rabo!« je zavpil mož in odvihral skozi vrata v ambulanto.

Jezno je začel delati, a se mu je tekom dopoldneva jeza postopoma ohladila. Čakal je na ženin običajni klic, vendar od nje ni bilo niti glasu. Proti poldnevu se je odločil, da jo bo sam poklical. Po dolgem zvonjenju se mu žena končno oglasi.

»Kako, da ne dvigneš telefona?«

»Bila sem v postelji.«

»Ja, kaj za vraga pa si delala v postelji toliko časa?«

»Pridobivala sem drugo mnenje.«

 

Sončne opekline

Nek možakar je za več ur zaspal na plaži in zato utrpel težke sončne opekline

Šel je v bolnišnico, takoj so ga sprejeli in diagnosticirali opekline druge stopnje. Njegova koža je bila vsa v mehurjih zlasti po zgornjem delu stegen in trpel je neznosne bolečine.

Zdravnik je predpisal zdravljenje s fiziološko raztopino z elektroliti in sedativi intravenozno, vsake štiri ure pa po eno tableto viagre.

Močno presenečena ga je sestra vprašala: »Ja, kako pa bo viagra pozdravila opekline, doktor?«

Zdravnik je odvrnil: »Opeklin sicer ne bo pozdravila, pač pa mu bo pomagala držati rjuho stran od opečenih nog.”

Prejšnja smešnica: Pekel za ateiste

Smešnica: Prodajne veščine