Najhujši dan

Bojan vpraša sodelavca Petra, če bi mu po službi pomagal pri prekrivanju strehe. Peter se strinja in res se po službi odpravita k Bojanu domov.

Ko prideta v hišo, Bojan  stopi do svoje žene, jo objame in ji reče, kako je lepa in kako jo je pogrešal v službi.

Ko žena postavi na mizo kosilo, jo Bojan pohvali, da je dobro skuhala, ji da poljubček in pove, kako rad jo ima in da jo je v službi pogrešal.

Peter šokiran to opazuje. Ko začneta z delom na strehi, pa reče Peter, da mu to, kako se obnaša Bojan do svoje žene, nikakor ne gre v glavo in  ga vpraša, v čem je štos.

Bojan mu pojasni, da sta imela z ženo malo krize, pa je stopil do psihoterapevta po nasvet. In tako se je odločil za tak način vedenja, ki ga prakticira že pol leta. Pove tudi, da je to izjemno osvežilo njun zakon in od takrat se imata z ženo čudovito.

Petru je zamisel všeč in se se tudi sam odloči spremeniti svoje vedenje. Ko pride domov, stopi do svoje žene, jo močno objame, jo poljubi in ji pove, da jo ima rad. Toda žena plane v glasen in nezadržen jok.

Šokiran jo vpraša, kaj je vendar narobe, zakaj tak jok, žena pa reče:

»To je najhujši dan v mojem življenju! Najprej je Janezek padel s kolesa in si zvil gleženj, potem se je pokvaril pralni stroj in smo imeli poplavo v kopalnici. Zdaj si pa še ti prišel domov pijan.«

 

Bivši

Po dolga leta trajajoči zaroki se Majda in Tone vendarle poročita. Po koncu medenih tednov je nekega večera novopečena žena urejala svoje pravniške knjige, njen mož je sedel na kavču in opazoval početje.

Po dolgi tišini je mož naposled spregovoril: »Veš, razmišljam, da bi sedaj, ko sva poročena, lahko ti opustila svojo pravniško prakso. Čisto preveč časa prebiješ v sodnih dvoranah. Mislim tudi, da bi za te knjige lahko iztržila kar solidne denarce.«

Majdi se na obrazu izriše groza.

Tone vpraša: »Ljubica, kaj je narobe?«

»Začel si zveneti kot moj bivši mož!«

»Bivši mož!« zavpije Tone razočarano. »Nisem vedel, da si bila že poročena.«

»Saj nisem bila!«

 

Pivo s prijatelji

Mlad par je bil poročen dva tedna in mož, čeprav še vedno zaljubljen v svojo mlado ženo, komaj čaka, da bi se dobil s kolegi na pivu.

Tako reče ženi: »Ljubica, takoj bom nazaj.«

Žena: »Ja, kam pa greš ljubček?«

On: » V bife spit pivo, srček.«

Ona: »Pivo bi rad, ljubezen moja?« In odpre hladilnik, v katerem je kakih 20 steklenic piva iz petih različnih držav: nemško, holandsko, japonsko, italijansko …

Mož zmeden ne ve, kaj bi rekel, pa poskusi: » Ampak cukrček, veš, v bifeju imajo ledene kozarce …«

Ni še utegnil končati stavka, ko ona: »Srčece, rad bi leden kozarec?« In ročno odpre zamrzovalnik in potegne ven leden kozarec.

Mož, zdaj že rahlo nervozen, reče: »Veš, v bifeju ponujajo tiste nore krožnike s prigrizki, ki so res slastni. Ne bom dolgo ljubica, obljubim.«

»Ljubi moj, slastne prigrizke bi rad?« In žena odpre pečico, ter potegne ven pekač z ocvrto slanino, pohanimi perutničkami, jagnjetino, gobicami in čipsom.

Mož poskusi še zadnjič: »Ampak, srčece. V baru tudi preklinjajo in vse tiste grde besede …«

»Grde besede bi rad, ljubi?« se nasmehne žena. »Potem pa spij ta tvoj prekleti pir in požri tiste trapaste prigrizke. Zdaj si poročen in ne boš šel več nikamor! Razumeš kreten?!«

Japi in pastir