Vzgojni ukrep

Ravnateljica neke manjše osnovne šole je imela težave z dekleti višjih razredov, ki so že začela uporabljati rdečila za ustnice.

Ravnateljica sicer ni bila pikolovska glede discipline v šoli, vendar pa je dejstvo, da so dekleta tako rada puščala odtise svojih našminkanih ustnic na ogledalu v ženskem WC, postalo nadvse moteče. Šolska čistilka se je namreč kar namučila z odstranjevanjem šminke.

Ravnateljica je razmišljala, kako bi se zadeve kar najbolj učinkovito lotila.  Naročila je, da se morajo po končanem pouku vsa dekleta, ki se šminkajo, zglasiti v ženskem WC.

Po zadnji šolski uri dekleta res pridejo v ženski WC in tam jih že čakata ravnateljica in čistilka. Ogledalo je bilo tudi tokrat polno odtisov dekliških ustnic tako kot vsak dan. Ravnateljica jim mirno pojasni, da ima čistilka precej oteženo delo z vsakodnevnim čiščenjem ogledala. Morda si dekleta ne predstavljajo, kako težavno je v resnici odstraniti šminko z ogledala.  Zato jim bo čistilka nazorno prikazala, kako poteka vsakodnevno čiščenje ogledala.

In čistilka začne s prikazom. Iz škatle za čistila vzame ščetko in jo natakne na daljši ročaj. Zatem ščetko pomoči v bližnjo WC školjko in začne drgniti šminko z ogledala.

To je bilo zadnjič, da so dekleta pritiskala svoje ustnice na ogledalo.

Skoraj bi jo zasačila

Tri mlade in privlačne ženske: rjavolaska, rdečelaska in blondinka, so skupaj delale v pisarni nekega podjetja. Njihova šefinja je bila prav tako mlajša ženska in z njo so se čisto lepo razumele.

Nekega dne pa so dekleta opazila, da je njihova šefinja začela zapuščati pisarno precej pred iztekom delovnega časa. In glede na to, da se po takem prezgodnjem odhodu ni nikoli vrnila v pisarno, niti telefonirala, so se odločile, da bodo naslednjič tudi one zapustile pisarno takoj za njo.

In res, priložnost se je pojavila že kar naslednji dan. Rjavolaska je bila presrečna, da je prišla tako zgodaj domov in je izkoristila čas za vrtnarjenje in zgodnji odhod v posteljo. 

Rdečelaska je čas navdušeno izkoristila za obisk bližnjega wellnes centra.

Tudi blondinka je bila presečna, da je bila lahko že tako zgodaj doma. Toda, ko je vstopila v hišo, je zaslišala pridušene glasove iz spalnice. Počasi in potiho je odprla vrata in v šoku zagledala svojega moža v postelji z NJENO ŠEFINJO.

Previdno, kot še nikoli poprej, je zaprla vrata spalnice in se pobrala iz hiše.

Naslednji dan ob kavi se rjavolaska in rdečelaska pogovarjata, da bosta tudi tokrat zapustili pisarno prej, če bo to storila njihova šefinja. In vprašata blondinko, ali bo tudi ona odšla prej domov.

»Ni govora«, blondinka zgroženo zavpije, »včeraj me je skoraj zasačila!«

Adijo, mama