Avtorica te fotografije je Laura Mauro. Posnela jo je 12. februarja 2019 na avtobusni postaji »Tobačna« na Viču.

Postaja je tudi priljubljen kraj pobiranja za uporabnike portala Prevozi. org za smer proti Primorski in morju. No, tega dne pa je sprožalo kar precej ugibanja med čakajočimi naslednje zagonetno obvestilo, ki se je pojavilo na ogrodju nadstreška na postajališču, pa tudi smeha, se-ve,

P R E V O Z

(ob 20.30)

PRIDEM

OB

9.15  (21.15)

SORRY

SREBRNA FORD FIESTA

Ponudnik ali ponudnica prevoza je po spletu okoliščin moral-a spremeniti svoj plan ali pa se je zmotil-a v času odhoda, obenem pa je še očitno izgubil-a številko kontakta. Seveda, take stvari se pač zgodijo.

Ne glede na to, da osebno še danes ne morem razvozlati, ob kateri uri naj bi se ta srebrna Ford Fiesta dejansko pojavila na tem postajališču, saj zame obstaja preveč neznank v enačbi, pa sem prepričana, da je to zagotovo uspelo tistemu potniku ali potnici, ki je bil dogovorjen z voznikom tega avtomobila. Potniku je bila znana prvotna ura odhoda in tudi čas dogovarjanja za prevoz. No, naprej pa bo že šlo, recimo.

Vsekakor je treba čestitati tej voznici ali vozniku za »fair play«, ki postaja vedno bolj redka dobrina sodobnega časa, ker se je potrudil-a nalepiti obvestilo na kraj dogovorjenega pobiranja. Vsekakor pa čestitke tudi za inovativnost.

Sicer je že res, da ne more biti prijetno, če zvečer ob 21.15 šele na postaji ugotoviš, da imaš prevoz naslednji dan ob 9.15. Ali pa, če ob 9.15 zjutraj izveš, da tvoj voznik odpelje šele zvečer ob 21.15 tega dne. No, morda pa je obvestilo pomenilo, da bo prevoz ob 21.15 namesto ob 20.30 in bo torej zamujal le 45 minut. Samo, kaj mi sporoča v tem primeru podatek »9.15«? Morda je bil pa plakat nalepljen ob 9.15 zjutraj?

Hm, vidite, rešitev uganke vendarle ni tako preprosta. 

No, ljudje se sicer radi nasmejemo ponesrečenim ali nerazumljivim sporočilom, seveda pa ta objava ni mišljena kot norčevanje – malo hahljanja že, ne rečem, zato bi bilo zanimivo izvedeti ozadje tega obvestila tako s strani ponudnika prevoza kot s strani uporabnika že zato, da bomo morda lažje razvozlali podobna in v naglici napisana obvestila, ki jih sedaj v času počitniških premikov lahko pričakujemo v večji meri. Utegne se namreč zgoditi, da se bo po tej objavi še kdaj pojavilo podobno obvestilo na kateri od lokacij za “prevoze”.

Kajti ideja, kako rešiti izgubo podatkov, res ni slaba.

Prejšnja zgodba: Voznik s sekiro