Mamljiva ponudba
Na oknu zelo drage restavracije je tabla z napisom: Če naročite jed, ki je nimamo na jedilniku, vam bomo takoj izročili milijon evrov.
Moped in Ferrari
Nek zdravnik si je kupil popolnoma novega in najdražjega ferrarija. Odpelje se na krožno vožnjo in se ustavi pri rdeči luči na semaforju. Ob njem ustavi precej star gospod na mopedu.
Ples v mesečini – pesniški prvenec
Pesmi pesnice, ki je prelila svoje najintimnejše doživljaje na papir. Skupaj s svojimi sanjami. S svojo ljubeznijo do življenja. Tako neposredno in bogato, da je skoraj nemogoče verjeti, da je to njena prva pesniška zbirka.
Kako uporabiti posušene gobe
Toda, obstaja velika razlika v aromi med posušenimi in zamrznjenimi. Posušene so mnogo bolj aromatične od zamrznjenih, a ostanejo po kuhanju še rahlo žilave. Zamrznjene pa obdržijo teksturo in so uporabne na enak način kot sveže.
Por s krompirjem
Por s krompirjem je jed, ki jo lahko pripravite v manj kot pol ure. Skupaj s skledo radiča pa bo to popoln pomladanski obrok. No, lahko tudi jesenski ali zimski.
Ohrovt z rdečo peso
Ta jed iz ohrovta in rdeče pese je za te hladne dni kar prikladna. Je izdatna, vroča, priprava pa preprosta, saj potrebujemo le en lonec. Sestavine pa so čisto običajne in vsakdanje. Skupaj s skledo radiča ali regrata je to obrok z obiljem hranilnih snovi. Kulinarično krono pa mu bomo dali kar na mizi.
Vici iz lekarne
Mlad moški se odpravi na razgovor za službo spikerja na neki TV. Razgovor je kar dobro potekal. Toda, bila je ena težava – ves čas je mežikal v kamero.
Por s fižolom in rdečo papriko
Največ receptov pozna por v juhi ali v pitah in zloženkah, toda z njim je moč pripraviti tudi druge okusne jedi, v katerih je por kar glavni igralec. Poleg kulinarične privlačnosti pa je za te jedi značilen še kratek čas priprave.
Vici o prešuštnikih
Nova tajnica Albert je dobil novo tajnico. Nekaj dni za tem njegova žena Tanja to izve in Albert je deležen rafala hitrih in sumničavih vprašanj. Tanja: »Ali ima tvoja tajnica lepe noge?« Albert: »Nisem [...]
Lazanja z jajčevci in paradižnikom
Veganska lazanja s paradižnikom in jajčevci.
Konoplja
Konoplja je najbolj vsestransko uporabna rastlina na planetu.
O politikih
Moški leži v bolnišnici in kot prvi pacient na svetu čaka na transplantacijo možganov. Zdravnik pride do pacienta in mu pravi: »Čestitke, gospod!
Vici iz Butal
Majarena - najboljši vici in smešnice
Rižota z blitvo
V Istri v poletnem času radi pripravijo rižoto z blitvo. Priprava te sočne rižote ne zahteva veliko časa, niti zapletenih sestavin. Seveda ne varčujte z blitvo: rižota naj bo zelena. Sestavine za 2 osebi [...]
Popolno spomladansko kosilo
Čičerikina enolončnica in mešana listnata solata Kot večina kuharskih predlogov, ki imajo najugodnejše razmerje med porabljenim časom in kakovostjo obroka, tudi današnji v Kuhariji za enega zahteva vsega skupaj komaj 15 -20 minut priprave [...]
Neuresničljiva pričakovanja
Obljuba dela dolg Mlada mamica se pelje na avtobusu in njen malček, ki sicer že veselo kobaca naokoli, postane siten in mamica oceni, da je lačen. Zato ga vzame v naročje, mu ponudi dojko, [...]
Trije zakonski vici
Najhujši dan Bojan vpraša sodelavca Petra, če bi mu po službi pomagal pri prekrivanju strehe. Peter se strinja in res se po službi odpravita k Bojanu domov. Ko prideta v hišo, Bojan stopi do [...]
Črna redkev krepi odpornost organizma
Za črno redkev, ki nosi znanstveno ime Raphanus sativus, obstaja nekaj zanimivih receptov za kulinarično in zdravilno uporabo. Črna redkev prihaja iz Azije, velja pa tudi za eno najstarejših gojenih rastlin. Nekoč je veljala [...]
Okusni cvetovi maslenice
Najboljši so presni cvetovi, čeprav jih imajo nekateri najraje ocvrte v testu za palačinke. Tudi tisto je dobro, a presni cvetovi so tako očarljivega okusa, da bi jim ga bilo škoda odvzemati s termično obdelavo. [...]
Japi in pastir
Pastir Miha je pasel svojo čredo na visokogorskem pašniku na Zelenici, ko je po kolovozu nenadoma prihrumel povsem nov terenec Audi Q5 TDI 2.0. Mlad voznik, po videzu popolni japi v obleki Ralph Lauren, [...]
Kam s hrenom po praznikih?
V Majareni je to že letošnji tretji prispevek o uporabnosti hrena v kulinariki. Danes si bomo ogledali nekaj jedi s hrenom, ki jih pripravljajo Francozi, Britanci, Italijani in Španci. Preden pogledamo recepte, bo morda [...]
Joe Dispenza – Placebo ste vi
Da bi presegli svoje stanje duha, morate preseči vpliv treh dejavnikov: svojega telesa, okolja in časa.« Joe Dispenza
Iz zdravniških ordinacij
Sošolec Sedela sem v čakalnici pri zobozdravniku in na steni opazila zdravnikovo diplomo. Ime in priimek sta mi bila znana in takoj sem se spomnila na gimnazijo. To mora biti moj sošolec. Ko je [...]
Napake, ki jih nezavedno počnemo v kuhinji
Sedaj je nadvse aktualno govoriti o zdravju, predvsem pa o imunskem sistemu in o tem, kaj vse je treba jesti in piti za njegovo okrepitev. Teme o vitaminih in mineralih se bom lotila z [...]
Hren naš vsakdanji
Hren, hren in še enkrat hren. Zlasti trenutna situacija in letni čas kar kličeta po hrenu. A, koliko pa sploh poznamo njegovo kulinarično raznolikost in uporabnost? Sodobne jedilne navade se vse bolj razlikujejo od [...]