Kuharija za enega2018-03-03T15:40:12+01:00

Špageti alla poletje

19 junija, 2017|

Tu je spet en hiter, a prehransko polnovreden recept, tokrat s testeninami. In vsem dobro poznan scenarij, ko človek izmučen in sestradan pride iz službe, v domačih zalogah pa je komaj kaj omembe vrednega, [...]

Ljubezenski čaj

13 junija, 2017|

Zdaj je pravi čas za pripravo lastne mešanice čaja, s katero boste lahko očarali prijatelje ali pa osebo, na katero želite narediti še prav poseben vtis.  Zaradi dišečih sestavin, barvitosti in prijetne nežne arome [...]

Bezgovo kosilo

21 maja, 2017|

Bezeg se je razcvetel v polni meri in povsod je videti njegova nežno zelenkasto bela in dišeča socvetja tako po mestu kot na podeželju. Na srečo se zelo rad razmnožuje in ni nam treba [...]

Presni prigrizki iz čemaža

13 maja, 2017|

Tudi za uporabo svežega in surovega čemaža obstaja množica idej. Uporabljamo vso rastlino od čebulic, listov, cvetnih popkov, socvetij in odcvetele zelene semenske kobule. Zelo popularen je čemažev namaz, ko liste na drobno sesekljaš, [...]

Čemažev zavitek s skuto

7 maja, 2017|

Zamrznjen čemaž lahko uporabiš na isti način kot svežega, razen v solatah, seveda. Uporabiš ga lahko za zavitek, fritato z jajci, za kakršnokoli juho s čemažem od kremne do mešane zelenjavne mineštre, kot preliv za [...]

Čemaž

3 maja, 2017|

Čemaž je tako značilna in zlahka prepoznavna rastlina, da bi ga povsem varno lahko nabiral slep človek, če bi le ob tem vsak list posebej pomencal in poduhal. Ker pa so premnogi ljudje tako [...]

Kako kuhamo polento

8 aprila, 2017|

V slan krop vsuj koruzni zdrob in počasi mešaj.  Če so nastale grudice, jih s kuhalnico razmehčaj.  Pravijo, da naj bi se polenta kuhala vsaj 40 minut in tradicionalno jo še vedno tako kuhajo, [...]

Kosilo z ajdovo kašo

22 februarja, 2017|

Upam, da veste, da vam ajdove kaše ni potrebno kuhati, saj je užitna surova. Le namočiti jo je treba pred uporabo. Zadošča že, da jo namakate kake tri ure. Vendar pa zaradi lažje organizacije [...]

Krasno zelje

10 februarja, 2017|

Ponudili sta jed, ki je pri njih zlasti pozimi pogosto na jedilniku in ima vse elemente, ki jih sodobni človek želi in potrebuje

Go to Top