Kuharija za enega2018-03-03T15:40:12+01:00

Presni prigrizki iz čemaža

13 maja, 2017|

Tudi za uporabo svežega in surovega čemaža obstaja množica idej. Uporabljamo vso rastlino od čebulic, listov, cvetnih popkov, socvetij in odcvetele zelene semenske kobule. Zelo popularen je čemažev namaz, ko liste na drobno sesekljaš, [...]

Čemažev zavitek s skuto

7 maja, 2017|

Zamrznjen čemaž lahko uporabiš na isti način kot svežega, razen v solatah, seveda. Uporabiš ga lahko za zavitek, fritato z jajci, za kakršnokoli juho s čemažem od kremne do mešane zelenjavne mineštre, kot preliv za [...]

Čemaž

3 maja, 2017|

Čemaž je tako značilna in zlahka prepoznavna rastlina, da bi ga povsem varno lahko nabiral slep človek, če bi le ob tem vsak list posebej pomencal in poduhal. Ker pa so premnogi ljudje tako [...]

Kako kuhamo polento

8 aprila, 2017|

V slan krop vsuj koruzni zdrob in počasi mešaj.  Če so nastale grudice, jih s kuhalnico razmehčaj.  Pravijo, da naj bi se polenta kuhala vsaj 40 minut in tradicionalno jo še vedno tako kuhajo, [...]

Kosilo z ajdovo kašo

22 februarja, 2017|

Upam, da veste, da vam ajdove kaše ni potrebno kuhati, saj je užitna surova. Le namočiti jo je treba pred uporabo. Zadošča že, da jo namakate kake tri ure. Vendar pa zaradi lažje organizacije [...]

Krasno zelje

10 februarja, 2017|

Ponudili sta jed, ki je pri njih zlasti pozimi pogosto na jedilniku in ima vse elemente, ki jih sodobni človek želi in potrebuje

Go to Top