Kuharija za enega2018-03-03T15:40:12+01:00

Čemaž

3 maja, 2017|

Čemaž je tako značilna in zlahka prepoznavna rastlina, da bi ga povsem varno lahko nabiral slep človek, če bi le ob tem vsak list posebej pomencal in poduhal. Ker pa so premnogi ljudje tako [...]

Kako kuhamo polento

8 aprila, 2017|

V slan krop vsuj koruzni zdrob in počasi mešaj.  Če so nastale grudice, jih s kuhalnico razmehčaj.  Pravijo, da naj bi se polenta kuhala vsaj 40 minut in tradicionalno jo še vedno tako kuhajo, [...]

Kosilo z ajdovo kašo

22 februarja, 2017|

Upam, da veste, da vam ajdove kaše ni potrebno kuhati, saj je užitna surova. Le namočiti jo je treba pred uporabo. Zadošča že, da jo namakate kake tri ure. Vendar pa zaradi lažje organizacije [...]

Krasno zelje

10 februarja, 2017|

Ponudili sta jed, ki je pri njih zlasti pozimi pogosto na jedilniku in ima vse elemente, ki jih sodobni človek želi in potrebuje

Go to Top